Crveni karton za svađanje sa sudijom

Crveni karton za svađanje sa sudijom

Crveni karton za svađanje sa sudijom…

Igrači u Engleskoj dobijaće ubuduće kartone ako im ponašanje na terenu bude dostiglo “nivo koji se ne toleriše”, u šta spada i agresivna rasprava sa sudijom, saopštili su danas Fudbalski savez te zemlje, Premijer liga i uprava engleskih fudbalskih liga. Cilj novih mera je da se popravi ponašanje svih na terenu.

sp-vardi-mos_620x0

Crveni karton dobijaće se ako neki igrač bude koristio uvredljiv jezik ili gestikulirao prema sudijama. Ponašanje u tehničkim zonama takođe će biti pod većim nadzorom.

U poslednjih pet sezona nijedan igrač nije isključen zbog vređanja sudije, ali je predsednik Premijer lige Ričard Skadamor rekao da postoji briga da igrači “prelaze granicu”.

“Naš zajednički stav je da se ovaj tip ponašanja više neće tolerisati. Stvari mogu da se dese u trenutku kada se igra brz i ujednačen fudbal. Želimo i dalje da vidimo strast u kojoj navijači uživaju i koju zahtevaju, ali igrači i treneri moraju da budu svesni da postoje granice koje se ne prelaze” – rekao je Skadamor.

Prekršaji koji sada mogu da donesu žuti karton: vidno nepoštovanje prema bilo kojem sudiji, agresivni odgovor na odluke, unošenje u lice, zatrčavanje ka sudiji da se buni protiv odluke, uvredljiv, agresivan ili pogrdan rečnik ili gestikulacija prema sudijama, fizički kontakt sa bilo kojim sudijom na neagresivan način. Osim toga, bar jedan igrač mora da dobije žuti karton ako dvojica ili više njih okruže sudiju.

Novi prekršaji za crveni karton su: ako se igrač suoči sa sudijom i koristi uvredljiv, agresivan ili pogrdan rečnik ili na sličan način gestikulira prema njemu kao i fizički kontakt sa bilo kojim sudijom na agresivan način prilikom suprotstavljanja.

Postavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Web Design MymensinghPremium WordPress ThemesWeb Development