Da li ponavlja scenario iz 2012.?

Da li ponavlja scenario iz 2012.?

Da li ponavlja scenario iz 2012.?…

Visente del Boske smatra da će Španija i Italija u osmini finala EURO 2016 prikazati potpuno drugačiju igru nego pre četiri godine u borbi za trofej.

Branilac evropske titule Španije igraće 27. juna u Sen Deniju protiv Italije u osmini finala Evropskog prvenstva u Francuskoj. Španci su dobili težeg protivnika pošto su zauzeli drugo mesto u grupi D posle poraza od Hrvatske (1:2), u poslednjem, trećem kolu.

GettyImages-541955772

Visente del Boske ističe da je umereni optimista, kao i pred svaki drugi meč i da veruje u svoj tim. Duel Španije i Italije biće repriza finala Evropskog prvenstva 2012. godine, kada je “crvena furija” ubedljivo slavila sa 4:0.

Selektor Španije ističe da se mnogo toga promenilo od tada. “Tada smo igrali bez napadača, sa više veznih igrača. Stvari su se promenile za četiri godine, došli su neki ljudi, ali ne morate ponovo izmišljati ceo život. David Silva je odličan igrač, Sesk Fabregas je odličan igrač i sa nama je mnogo godina. Ako su u dobroj formi, zašto igrati bez njih?”, rekao je selektor Španije.

Del Boske osvrnuo se i na igru protivnika. Ističe da su i oni promenili stil i da, uprkos opštem mišljenju, ne igraju defanzivno.

“Oni su dobri u odbrani, ali imaju i dobar napad. Imaju dobre spoljne igrače i dvojicu napadača, ali i kvartet defanzivaca, sa trojicom centralnih bekova i Danijeleom de Rosijem. Promenili su sredinu terena i možda su direktniji nego 2012. godine. Ne mislim da su defanzivni, iako ih takvima smatraju. Centrali bekovi su veoma dobri, dobro se poznaju”, dodao je Del Boske.

Duel Španija – Italija u osmini finala Evropskog prvenstva igra se u ponedeljak u prestonici Francuske, na stadionu Sen Deni, od 18 časova.

Postavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Web Design MymensinghPremium WordPress ThemesWeb Development