Evo ko je policajac koji grli sirijskog dečaka

Evo ko je policajac koji grli sirijskog dečaka

Evo ko je policajac koji grli sirijskog dečaka

sirijaa i policija

Policajac čija je fotografija sa sirijskim dečakom u “očinskom” zagrljaju izazvala talas emocija na društvenim mrežama zove se Redžep Arifi, iz Preševa.

Arifi je već mesec dana je angažovan u Miratovcu, gde se dočekuju izbeglice koje u Srbiju stižu preko Grčke i Makedonije.

Dirljivu fotografiju Arifija je najpre sinoć na Twitteru objavila novinarka Bi-Bi-Sija Menvin Rana, uz prateći tekst:

“Sirijci su puni hvale o srpskoj policiji. Kažu da su srpski policajci dobri i da su prvi koji se prema njima ne ponašaju kao da su životinje”.

Arifi je policajac Policijske uprave u Preševu, od 2002. godine.

Njegov rođak Valjon Arifi rekao je Tanjugu da Redzep uopšte nije bio svestan da njegove slike gleda ceo svet na društvenim mrežama sve dok nije otišao u svoju stanicu, gde ga je o tome obavestio jedan od kolega.

Njegova fotografija se inače munjevito raširila na društvenim mrežama, a nekoliko sati kasnije je Rana, novinarka Radija 4 Bi-Bi-Sija, na istoj društvenoj mreži postavila još nekoliko fotografija Arifija.

“Za sve one koje je oduševila slika srpskog policajca kako se igra sa bebom iz Sirije, evo dodatnih fotografija”, napisala je ona pored slika.

Nije oženjen, nema dece i ima 34 godine.

Valjon Arifi kaže da je Redžepa sreo nakon što je saznao da je popularan, ali da on nije želeo da govori o tome.

“Samo je kratko rekao da je to ljudski čin i obaveza svakog humanog čoveka”, kaze Valjon, koji takođe svakodnevno provodi vreme sa izbeglicama u Miratovcu.

U tom delu gde su nastale slike u selu Miratovac autobusi UNHCR-a svakodnevno preuzimaju veliki broj izbeglica, a policajac Arifi je sa svojim kolegama tu kako bi se održao javni red i mir, ali i da ih zaštiti.

Nalog novinarke BI-BI-SI-ja na Twiteru je pun priča o teškom putovanju izbeglica, od navoda izbeglica da ih tuče policija u Grčkoj do opisa celonoćnih vožnji autobusom i slika improvizovanog kampa u centru Beograda.

Posle mnogobrojnih nedavnih medijskih izveštaja o brutalnosti policije i okrutnog ophođenja prema izbeglicama u nekim evropskim zemljama, korisnici interneta u Srbiji i drugde iznose pohvalne komentare o fotografijama na kojima srpski policajac nežno drži u naručju malog sirijskog dečaka koji se smeši.

Web Design MymensinghPremium WordPress ThemesWeb Development