Odlazak legende – Dejvid Bouvi (video)

Odlazak legende – Dejvid Bouvi…

Dejvid Bouvi je preminuo 10.januara , dva dana nakon 69. rođendana.

“Devid Bouvi je preminuo u miru, okružen svojom porodicom, nakon što se 18 meseci hrabro borio sa karcinomom” – objavljeno je na njegovoj Fejsbuk stranici. Porodica je zamolila za privatnost u ovim bolnim trenucima. Detalji za sada nisu poznati.

a BOUVI

Dejvid Bouvi, rođen kao Dejvid Robert Hejvord-Džouns, 8. januara 1947. u Londonu. Bovi je veoma poznat britanski rok muzičar, pevač, kompozitor i glumac. Muzički je bio aktivan punih pet decenija i večno sklon menjanju muzičkog stila i imidža, naročito počev od 1970. godine.

Najranija pesma kojom se proslavio je bio singl “Space Oddity” iz 1969. koji je zbog spuštanja na Mesec imao velik uspeh.

Najznačajniji Bovijev album bio je „Uspon i pad Zigija Stardasta i pauka sa Marsa“ (The Rise and The Fall of Ziggy Stardust and The Spiders From Mars). To je bio konceptualni album sa pričom o vanzemaljcu koji dolazi na Zemlju, postaje megazvezda a na kraju ga ubijaju obožavaoci. Zaštitni znak turneje bio je ogromni stakleni pauk, posebno izrađen za tu priliku.

Bovi je ostao aktivan do poslednjih dana. Turneju za album “Rijaliti” (2005), morao je da prekine zbog manjeg srčanog udara.

Iza sebe je ostavio dvoje dece: Dankana Džounsa i Aleksandriju Leksi Zaru Džouns.

dejvid-bouvi-supruga-iman-povratak-muzici-1328585176-56597

Britanska rok legenda proslavila je nedavno svoj 69. rođendan novim albumom “Black Star”, posle tri godine pauze. Kao najava albuma, u četvrtak je pušten video spot za singl Lazarus, gde pevač leži na bolničkom odelu, u zavojima.

 

Postavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Web Design MymensinghPremium WordPress ThemesWeb Development