Ovaj dečak crta kao da fotografiše

Ovaj dečak crta kao da fotografiše

Ovaj dečak crta kao da fotografiše…

Sve je više i onih koji bi da im ovaj talentovani Jadranin iz Draginca kod Loznice uradi sličan crtež. Svoj talenat je pokazao još u osnovnoj školi, ali prvi portret je nacrtao 2009. i to je bila njegova nastavnica geografije Jugoslava Đurić. Portrete koje je on nacrtao do sada su s oduševljenjem komentarisale mnoge svetske zvezde, Šakira, Pink, Alisa Milano, Rouz Makgauan, Aleksandra Stan, Ina, Antonija, Kara Delevinj, Martin Gariks, kao i Emina Jahović.

1111

Osnovni pribor za crtanje kupuje u lozničkim knjižarama, gde pronalazi sve što koristi u svom sobnom ateljeu, ali kvalitetniji materijal ponekad naruči i iz inostranstva. Portrete koje one crta izgledaju kao da je fotografija.

“Šakira mi je zahvalila i podelila moj crtež na sve tri društvene mreže. To je neverovatan osećaj” – iskren je Aleksandar.

Mada nema preciznu evidenciju, kaže da je do sada uradio više od 30 portreta poznatih ličnosti, koje je počeo da objavljuje na društvenim mrežama, dok ukupno, sa onim koji su mu naručeni, ima oko 200.

968544d96e8a424c2f62691d80d14b0b

“Uglavnom kada crtam za sebe, uvek se potrudim da ta poznata ličnost nekako vidi moj rad i da dobijem neki komentar. To mi mnogo znači – iskren je Aleksandar. Za portret dimenzija A4 formata potrebno mu je oko dva dana, sve zavisi od slike i detalja na njoj. Nekada to traje mnogo duže. Šakiru sam crtao 200 sati. Možda na prvi pogled ne izgleda tako, ali ima previše detalja. Džoni Dep je rađen u negativ tehnici, koju sam otkrio pre dve godine na internetu. Veoma je zanimljiva i lakša od normalnog crtanja. Radio sam je četiri dana. To je prilično malo vremena u odnosu na ostale portrete koje sam radio”- objašnjava Aleksandar.

Postavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Web Design MymensinghPremium WordPress ThemesWeb Development