Radonjić otvoreno o povredi Branka Lazića: Moglo je da bude strašno..

Pauza je možda bila i duža nego što je bilo logično”, rekao je trener crveno-belih

Gotovo 40 dana Branka Lazića nema u prvom timu Crvene zvezde. Posle duže pauze borbenog i energičnog beka crveno-belih navijači su imali prilike da vide neposredno pre utakmice sa Mega Leksom u Pioniru, kako trči i vežba individualno. Trener Dejan Radonjić najavio je mogućnost da Lazić u četvrtak otputuje sa ekipom u Kaunas, gde će Zvezda gostovati Žalgirisu u okviru utakmice 13. kola TOP 16 faze Evrolige (petak, 18.45), ali je verovatno da ga crnogorski stručnjak neće previše opterećivati…

Ono što je, ipak, bila enigma, jeste da košarkaška javnost u Srbiji nije znala šta se desilo sa Brankom Lazićem i koja povreda je u pitanju. Sve potiče još od utakmice sa Cedevitom, odigranom u Pioniru 16. februara, kada je Lazića pokosio Miro Bilan. Tada je miljenik navijača Crvene zvezde doživeo rupturu mišića, a kako je trener Radonjić poručio, njegov učenik je još i dobro prošao.
“Dogodio se udarac na utakmici sa Cedevtom. Moglo je da bude i mnogo gore, ali smo prošli sa boljom varijantom. Imali smo određenu situaciju sa rasporedom, koju smo iskoristili na najbolji način, a to je da ga ne uvodimo u situaciju koja bi dovela do novih opterećenja i komplikacija. Pauza je možda bila i duža nego što je bilo logično. Svi znaju da je Lazić odradio Kup bez ijednog treninga, a želimo da on ipak postepeno ulazi u ritam i formu koja ga je krasila pre povrede. Zbog toga je pauza nešto duža”, rekao je Radonjić.

Ono što je sigurno jeste da će Branko Lazić biti preko potreban crveno-belima za polufinale Jadranske lige sa Partizanom.

Web Design MymensinghPremium WordPress ThemesWeb Development