Rekonstrukcija trga Slavija od juna 2016.

Rekonstrukcija trga Slavija od juna 2016.

Rekonstrukcija trga Slavija od juna 2016…

Beograd — Gradski menadžer Goran Vesić pozvao je domaće i strane kompanije na učešće tenderima za izvođača radova na rekonstrukciji trga Slavija i Bulevara oslobođenja. Tender je objavljen na sajtu Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), kao i na sajtu grada Beograda. Vesić je najavio da će grad pratiti tempo realizacije radova, kako bi oni bili završeni u roku.

90662081956fb858ab2e13993303880_w640

Vesić je, povodom objavljivanja tendera, dodao da će otvaranje ponuda biti 12. maja i da će grad sve učiniti da rekonstrukcija počne do 15. juna, te da će radovi na tim projektima trajati 155 dana. On je naveo da su tenderi otvoreni za sve i da grad želi da vidi nadmetanja najboljih za dobijanje posla.

“Trg Slavija i bulevar Oslobođenja predstavljaju jednu od najznačajnijih saobraćajnica u gradu i zato nećemo dozvoliti da rekonstrukcija traje dan duže nego što je predviđeno. Od izvođača očekujemo da radi svakodnevno, u punom kapacitetu, da radovi budu završavani na vreme i da kvalitet radova odgovara zahtevima iz projekta. Nećemo se ustručavati da naplatimo penale za svako kašnjenje ili nepoštovanje ugovora, kao što ćemo isplatiti bonuse za dobar rad i raniji završetak radova”, rekao je Vesić, prenosi Beoinfo.

On je upozorio potencijalne izvođače da će grad dnevno pratiti tempo realizacije radova i da će redovno izveštavati javnost o stanju na projektu.

Na poslu kontrole, prema njegovim rečima, biće angažovano više gradskih čelnika koji ćesa direktorom Agencije za investicije i stanovanje grada Beograda voditi računa o svakom detalju ovog posla.

Najavljuje promenu režima saobraćaja za vreme rekonstrukcije, što je i razlog zbog koga će se veći deo posla radi tokom leta, kada je saobraćaj u Beogradu manjeg intenziteta.

“Svesni smo da svaka rekonstrukcija i promena režima saobraćaja pravi nelagodnost i zato se izvinjavamo građanima, ali baš zato sve činimo da rekonstrukcija traje što kraće” , objasnio je Vesic, dodacuji jos da je grad svestan da je sebi zadao sebi težak zadatak kada je kao rok za zavrsetak radova odredio 155 dana,  ali da aktuelna vlast nije kao prethodna, koja je ostavila rok od godinu dana u slučaju rekonstrukcije Vojvode Stepe.

Postavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Web Design MymensinghPremium WordPress ThemesWeb Development