Svečano otvorena nova atletska dvorana u Beogradu

Svečano otvorena nova atletska dvorana u Beogradu

Svečano otvorena nova atletska dvorana u Beogradu…

Atletičari Srbije su i zvanično dobili svoj dom! Kao uvertira za prvi miting “Serbian open” i zvanično je otvorena atletska dvorana u prestonici Srbije.

Mnogo truda se isplatilo, naši atletičari više ne moraju da u zimskom periodu napuštaju Srbiju. Sada na Banjici imaju modernu dvoranu za pripreme. Trkom talenata na 100 metara, uz defile sa zastavama zemalja učesnica mitinga dvorana je konačno otvorena.

Naša najbolja atletičarka , Ivana Španović, juče je započela pobedom u novoj dvorani i obeležila istorijski dan za Srbiju. Španovićeva je slavila rezultatom 6.85 metara, što je ujedno treći rezultat na svetu, i drugi u Evropi ove godine. Slovakinja Jana Veldakova zauzela je drugo mesto najboljim skokom od 6,29 metara, dok je treća bila Šveđanka Erika Jarder 6,28. U prve dve serije je prestupila, pa je usledio onaj od 6.79, pa onda 6.83, pobednički 6.85 i na kraju 6.77 metara.

Atletika-Prvi-Srpski-Dvoranski-Miting-u-Atletici44-620x350

Predsednik Atletskog saveza Srbije, Veselin Jevrosimović nije krio zadovoljstvo: “Sagrađen je hram atletike! Hvala Vladi Srbije i svima koji su učestvovali u ovom projektu. Ovo je objekat od nacionalnog značaja. Želim svima da uživaju u ovom takmičenju. Nadam se da će naši predstavnici postići što bolje rezultate”.

Okupljenima na prvom “Serbian openu” obratio se i gradonačlenik Beograda Siniša Mali: “Atletika je kao kraljica sportova dobila svoj dom. Ova hala nam daje mogućnost da se nametnemo kao vodeći sportski grad u regionu. Da sportistima omogućimo sjajne uslove da se što bolje pripreme za nova takmičenja”.

Na svečani defile u društvu braće Marka i Đorđa i supruge Jelene stigao je i prvi reket sveta Novak Đoković

200c2cdeefbd44adb886d0a6aadbeea0

Predsednik Srbije, Tomislav Nikolić posebno se obratio atletičarima: “Niko nije kao atletičari. Osvajaju medalje ispod naše zastave i slušajući našu himnu, a u svojoj zemlji do danas nisu imali atletsku dvoranu ni za trening, a kamoli za organizovanje prestižnih takmičenja. Ali, ovde se rađaju takva deca, pobeđuju i kada im nije mnogo pruženo i kada se najmanje očekuje jer snaga za pobedu je u nama i našem odnosu prema zastavi ispod koje stojimo” – rekao je Nikolić na otvaranju.

Marko-Todorovic-5-620x350

Svečanom otvaranju prisustvovali su i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, Sven Arne Hansen predsednik Evropske atletike, Slobodan Branković, generalni sekretar ASS ako i državni sekretar Zoran Đorđević.

Postavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Web Design MymensinghPremium WordPress ThemesWeb Development